De kaasboeren uit beieren zijn enorm blij met de laatste cijfers. Net zoals vele andere exportproducten, zoals theedoeken en geschenken, groeit ook de export van kaas. In de eerste 9 maanden van 2015 is maar liefst 1,9 procent kaas meer geëxporteerd uit beieren dan in dezelfde tijd in 2014. Aan deze export is maar liefst 1,14 miljard euro verdient.

Kaas is natuurlijk erg breed, zo werden er ook vele verschillende kaasproducten geëxporteerd uit beieren. Roomkaas was het beste exportproduct.

De kazen worden natuurlijk geëxporteerd naar meerdere landen, zowel binnen als buiten Europa. De belangrijkste markt van beieren is de export naar Italië. De export naar Oostenrijk en de export naar Frankrijk horen ook bij de belangrijkste exportlanden.

Rusland hoorde eerst ook bij de grotere exportmarkten van beieren. Er is echter een ban van handel naar Rusland gekomen waardoor deze markt wegvalt. Hierdoor is beieren erg op zoek naar andere exportmarkten. Een van de landen die beieren zou moeten bekijken is het exporteren naar Colombia, het exporteren naar australië en het exporteren naar brazilië.

Bron: http://www.boerenbusiness.nl/melk-voer/artikel/10867479/beieren-weet-meer-kaas-te-exporteren