Hier zijn vijf ideeën die die u kunnen helpen om uw eigen virale:

  1. Koop de rechten op een virale e-boek, of maak zelf een goed -book. Geef dit boek gratis weg en mensen de mogelijkheid deze weer door te geven aan hun bezoekers/vrienden etc. Dit is een vrij simpele manier om mensen uw naam te laten verspreiden zonder dat het je iets kost.
  1. Als jij een forum of vragen platform op kunt zetten heb je een hele goede optie tot virale marketing. Maak dit platform of forum en geef mensen de optie om het op hun website te zetten. Zorg er natuurlijk wel voor dat mensen weten dat het van jouw is door ergens je naam, website of een banner te plaatsen.
  1. Hebt u een talent voor web development en webdesign? Maak een aantal website sjablonen ook wel templates genoemd, afbeeldingen, plugins etc. En upload deze naar uw site. Geef mensen daar de optie op ze te downloaden en zelf te gebruiken of weg te geven. Je kan hier bijvoorbeeld in het auteursrecht plaatsen dat mensen die het gebruiken een link naar jouw moeten plaatsen. Wat je in je template al standaard hebt staan. Op deze manier zal je veel links en bekendheid genereren.
  1. Schrijf een E-book en geef mensen de mogelijkheid om een ​​advertentie te plaatsen in uw gratis E-book als ze in ruil daarvoor het ebook ook weg geven op hun website.
  1. Schrijf artikelen die betrekking hebben op uw product of dienst. Laat mensen uw artikelen plaatsen op hun website, in hun nieuwsbrief, tijdschrift of E-books. Plaats uw logo of banner in het artikel. Zorg er echter wel voor dat er niet direct een link bij staat want dan krijg je dubbele content vanuit backlinks naar jouw wat google kan zien als valsspelen voor SEO. Deze is dan ook vrij risicovol maar kan wel goed werken. Wat je wel zou kunnen doen is een youtube video toevoegen als link. Die krijgen minder snel penalty’s van google en mocht die wel een penalty krijgen is dat maar 1 video wat geen ramp is als die via de viral marketing toch veel views krijgt.