Importeren uit Colombia, niet iets waar de meeste mensen en/of webwinkel eigenaren in eerste instantie aan denken maar wel een enorm belangrijk aspect voor veel succesvolle ondernemers, en dus ook voor onze economie. De meeste mensen, waaronder ik eerlijk gezegd zelf, denken bij importeren in eerste instantie aan importeren uit China.

Wat is wijsheid bij het importeren uit Colombia

Maar wat is nou wijsheid? Een Colombiaanse exporteur inhuren of een Nederlandse importeur die jouw kan helpen om bijvoorbeeld elias theedoeken, goedkope nagelproducten, goedkope kindermerkkleding of leuke originele geschenken als de moai tissue houder te importeren uit Colombia? Moet je dit allemaal zelf regelen of moet je een expert inhuren.

Waar moet je rekening mee houden tijdens het importeren uit Colombia

Het eerste waar je rekening mee moet houden is welke incoterms je moet gebruiken. Een goede expediteur zal je wel adviseren over wat je hier het beste mee kan doen maar toch is het verstandig om je zelf ook al hier in te verdiepen. Over het algemeen zullen dit de FOB en de CIF zijn dus leer hier sowieso iets over.

Maar goed we hadden het over importeren uit Colombia en hoe je dit het beste kunt doen. Naar mijn mening kan je het beste een expediteur inhuren uit Nederland. De reden daarvan is dat het met communicatie vaak makkelijker is aangezien je eerder langs kunt komen en kijken of het klikt. Dit is vaak makkelijker te doen dan met iemand die uit Colombia komt. Waar je echter wel voor moet zorgen is dat de expediteur wel goed weet hoe alles werkt in in dit geval Colombia. Dit kan je gelukkig eenvoudig checken door dingen te vragen over de cultuur en hoe ze het nu al aanpakken bij andere klanten.

Je weet nu welke incoterm je het beste kunt nemen en je weet dat je beter een expediteur kunt nemen uit Nederland, zelfs als u importeert uit Colombia. Nu is het belangrijk een andere beslissing te nemen. Importeert u uit Colombia via de zee of via de lucht? Ook dit kan je het beste gewoon overleggen met je expediteur maar in veel gevallen zal zeevracht gewoon goed werken.